Somlojske halusky

Vytisknout recept
Bielky a cukor vyslahajte. Pridavajte po jednom zltky.  Nakoniec vmiesajte muku. Do tretiny cesta pridajte orechy, na dalsej kakao a jednu tretinu nechajte svetlu. Cesta nalejte na plechy vystlane papierom na pecenie a upecte 3 piskotove platy v rure vyhriatej na 180 C kazdy 15 minut.  Zo surovin na punc uvarte na miernom ohni stavu. Z mlieka, zo zltkov, z hladkej muky a vanilinoveho cukru uvarte za staleho miesania husty krem.   Kakaovy plat polejte na plechu puncom, potrite polovicou vlazneho kremu a posypte zmesou vanilinoveho cukru, hrozienok a orechov. Zopakujte s orechovym platom. Navch dajte treti plat a posypte kakaom. Na noc odlozte do chladnicky. Na druhy den vykrajujte lyzicou velke halusky a ozdobte slahackou.

4ks - vajcia
100g - krystalovy cukor
100g - hladka muka
50g - pomlete orechy
130g - praskovy cukor
200ml - voda
2lžíce - rum
1ks - pomarancova a citronova kora
200ml - mlieko
2ks - zltky
20dkg - hladka muka
1ks - vanilinovy cukor
1ks - hrozienka balicek
2lžíce - kakao
1ks - slahacka
příprava - 40 minut
vaření - 40 minut
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila renatasingh

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account