Míša řety - odlhečené

Vytisknout recept

Příprava je jednoduchá a vcelku rychlá.

Bílky oddělíme od žloutků, dáme do vyšší mísy, přidáme špetku soli

a vyšleháme do sněhu, přidáme cukr nebo Stévii, uděláme tuhý sníh.

Poté po jednom zašleháváme žloutky, do pěny. Nakonec po lžících olej.

V misce si smícháme mouku a prášek do pečiva, kakao, promícháme a přidáme

do vajec, lehce vmícháme. Tím je těsto hotové, nadýchané a lehké.

Dáme na plech s pečícím papírem, raději volme vyšší plech.

Vložíme do vyhřáté trouby na 180 - 200°C na 10 minut upéct.

Pak vyndáme a necháme vychladnout.

 

V mezičase si dáme do mísy 2 tvarohy, přidáme trochu medu nebo cukru, Stévie,

jak jste zvyklí, a změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému.

Poklademe na těsto.

 

A vrhneme se na čokoládovou polevu.

Ve dvou hrncích, nad parou si rozehřejeme hořkou čokoládu se lžící másla,

můžeme přidat i lžíci mléka. A mícháme do úplného rozpuštění.

Poté polijeme čokoládou tvaroh na korpusu, hezky rozetřeme a dáme chladit. 

Dobrota, dobrou chuť Vám přeje

Hudlenka

 

4ks - vejce
1lžička - cukr nebo náhražka (Stévie)
2lžíce - olej
4lžíce - špaldová mouka celozrnná
1lžička - prdiopeč
2lžíce - kakao
100g - máslo
500g - tvaroh
1lžička - cukr /Stévie/
100g - čokoláda min. 70 %
1lžíce - máslo
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account