Špekové knedlíky s hovězím vývarem
Domů » Špekové knedlíky s hovězím vývarem
Hovězí vývar s velkými špekovými knedlíky je oblíbený snad v každé německy mluvící zemi. Já jsem ho v rámci své kuchařské výzvy vybrala jako zástupce Lichtenštejnska.
1) Housky nakrájíme na malé kousky, zalijeme teplým mlékem a necháme odstát, aby housky mlékem změkly.
2) Na másle osmahneme slaninu nakrájenou také na malé kousky.
3) V misce smícháme housku, slaninu, špetku soli, vejce a najemno nakrájenou pažitku.
4) Postupně přidáváme strouhanku a to tolik, abychom docílili pevného těsta. (Může jí být méně i více.)
5) Uplácáme větší kulaté knedlíky (z tohoto množství jsem uplácala čtyři), které vaříme v osolené vodě asi 10 - 15 min.
6) Podáváme zalité hovězím vývarem, nejlépe čirým bez zeleniny a masa (věřím, že na ten má každý svůj "rodinný recept";-) ) a posypeme pažitkou nebo petrželkou.100g - slanina2ks - houska2ks - vejce4lžíce - strouhanka1/2hrnek - mlékoks - pažitkašpetka - sůl1lžíce - máslo/olej na smaženípříprava - 15vaření - 15
Související články
-
Pedro jahodovo-čokoládové mini dortíky
DanaŘeháčková||Recepty
Krok 1: Cream cheese, cukr a semínka vanilkového lusku spojíte tak, že je šleháte elektrickým mixérem po dobu...
-
Zapečené těstoviny s houbami a gorgonzolou
Nikola Sladká||Recepty
Ve velkém hrnci si přiveďte k varu 4 l vody na vaření těstovin. Mezitím si oloupejte červené cibule (nebo...
-
-
Domácí švestková limonáda
SIPEJI||Recepty, nápoje
Domácí švestková limonáda 2 kg Švestky800 g Cukr krupice1/2 l Převařená voda Našla jsem úžasný recept na stránkách Džemy...
-
Vepřový řízek s bramborovou kaší
Irča Holčáková||Recepty
Vepřový řízek s bramborovou kaší Vepřový řízek• 800 g vepřového masa• hladká mouka na obalení• 3 vejce• 40 ml...
-
-
Rajská polévka
AlenaHofírková||Recepty
Rajská polévka 1 ks Cibule5 ks Celý pepř, nové koření5 ks HřebíčekMasoxová kostkaHladká mouka2 ks VejceČesnek250 g Sádlo6 ks...
-
Babiččina vánočka
Jaroslava Korpášová||Recepty
Nejprve si uděláme kvásek z droždí, trošky vlažného mléka a lžičky cukru. V kastrůlku si rozpustíme máslo či tuk...