Recept na arašídové máslo
Arašídové máslo za pár korun
Jestli jste jako já, tak arašídové máslo milujete. V obchodech ale vyjde na dost peněz, kolikrát i na 150 Kč za malou skleničku. A přitom je strašně jednoduché ho vyrobit Musíte mít kvalitnější mixér, alespoň Omniblend nebo Vitamix, abyste dosáhli správné konzistence. Poslouží i obyčejnější sekáčky, ale počítejte s tím, že doba mixování je přímo úměrná výkonu mixéru/sekáčkuJak vyrobit arašídové máslo
Ráda tvořím z naturálních arašídů, které si sama pražím v troubě. V takovém případě arašídy pečte 10 minut na 180 stupňů. Ale je to na vás, máslíčko je dobré z naturální, polopražených i pražených oříšků, jen pokaždé bude chutnat trochu jinak. Sami si najděte optimální kombinaci. 1) Arašídy opražíme: trouba 180 stupňů na 10 minut. 2) Opražené arašídy vložíme do mixéru společně s trochou soli a mixujeme. 3) Mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladké máslo. 4) Hotovo Máslo skladujte ve skleničce v lednici. Ať chutná!500g - arašídy (pražené, nebo upražit sami)
špetka - sůl
příprava - 2
vaření - 5