Polévka z červené čočky

Vytisknout recept

Postup: 

- Na začátek si rozpustíme zeleninový bujón v 1 litry vody
- Na oleji na mírnom ohni v hrnci si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme taky nadrobno nakrájenou mrkev a opékáme do zlatova
- Přidáme protlačený česnek a necháme provonet
- Přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata a zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit
- Přisypeme červenou čočku, tymián, sul a pepř
- Necháme všechno spolu vařit do změknutí čočky
- Nakonec ručním mixerem rozmixujeme do "hladka"
A možme sa vrhnout na supr baštu 🙂
 
P.S.: já s vždy pár porcí schovám do krabičky do mražáku.

3ks - Mrkev
200g - Červená čočka
1ks - Červená cibule
2ks - Česnek
70g - Rajčatový protlak - menší plechovka
1l - Zeleninový vývar / 1 kostka bujonu
400g - Krájená rajčata - plechovka
špetka - Tymián sušený
špetka - Sul
špetka - Pepř
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila DanielaKelečeniová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account