Vepřové kotlety na hruškách

Vytisknout recept
Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.
Postup:
  1. Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte
    v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
  2. Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
  3. Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
  4. Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.
TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.

4ks - vepřové kotlety
200ml - kuřecí vývar
1lžíce - dijonská hořčice
3ks - hrušky
1ks - červená cibule
1špetka - čerstvý rozmarýn
1špetka - čerstvá šalvěj
1lžíce - kmín
1lžíce - slunečnicový olej
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 35
vaření - .
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account