Co roční období, to jiné suroviny i chutě. Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách jsme upekli vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.
Postup:
- Kotlety z obou stran osolte a opepřete a z obou stran je také opečte
v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji – z každé strany cca 4 minuty. Poté je z pánve vyjměte.
- Do pánve dejte na plátky pokrájené hrušky a nakrájenou cibuli. Ingredience orestujte, osolte a opepřete a přidejte bylinky a kmín.
- Do směsi přidejte vývar smíchaný s hořčicí a nechte ho krátce provařit.
- Poté do pánve opět vložte kotlety a nechte vše na mírném plamenu probublávat cca 5 minut.
TIP! Kotlety jsme restovali na červené cibuli ze Zemědělského družstva Všetary, které patří mezi tři největší producenty cibule v Evropě. Všetarské cibule, červené i žluté, získaly značky kvality Klasa.4ks - vepřové kotlety 200ml - kuřecí vývar1lžíce - dijonská hořčice 3ks - hrušky 1ks - červená cibule 1špetka - čerstvý rozmarýn1špetka - čerstvá šalvěj1lžíce - kmín1lžíce - slunečnicový olej 1špetka - sůl1špetka - čerstvě mletý pepř příprava - 35vaření - .