- Mleté maso smíchejte se sýrem, vejcem a nadrobno nasekanou bazalkou (asi 1 hrst).
- Z masa vytvarujte kuličky a ty na malém množství oleje ze všech stran osmahněte. Poté je nechte stranou.
- Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nasekanou cibuli a česnek a přidejte nadrobno nakrájená rajčata (nebo obsah plechovky rajčat). Osolte, opepřete a přidejte část bazalky.
- Duste, dokud rajčata nebudou měkká. Poté omáčku rozmixujte tyčovým mixerem, vložte do ní kuličky a ještě chvíli je v omáčce prohřívejte.
- Uvařte těstoviny a smíchejte je s vzniklou omáčkou a masovými kuličkami.
- Podávejte s čerstvými lístky bazalky.
TIP! Pokud se nevyznáte ve značkách těstovin, můžete sáhnout po těch českých, osvědčených, které se pyšní označením KLASA. Rosické bezvaječné těstoviny, Zátkovy vaječné nebo Adriana semolinové?500g - mleté hovězí maso50g - strouhaný sýr 1ks - vejce ks - čerstvá bazalka1ks - šalotka 2ks - stroužek česneku500g - čerstvá rajčata (nebo 400 g loupaných rajčat v plechovce)300g - těstovinyks - olivový olej1špetka - sůl1špetka - pepř příprava - 20vaření - 20