Hovězí burgery a batátové hranolky
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i slupky a pokrájejte je na silnější proužky.
Parmazán nastrouhejte najemno a vmíchejte do majonézy.
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i slupky a nakrájejte na plátky.
Maso namelte, nejprve nahrubo a poté najemno. Vytvořte placičky v průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany.
Poté na pánvi opečte i rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a přiklopte vrchní částí housky.500g - Batáty1lžíce - Olivový olej1špetka - Sůl1špetka - Pepř2ks - Červená paprika 50g - Parmezán 8lžíce - Majonéza 1ks - Avokádo 600g - Hovězí (přední)4ks - Burgerové housky1hrst - Koriandrpříprava - 20vaření - 40