Biskubský chlebíček
Postup:
- Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a vymícháme ho s cukrem, poté přidáme žloutky.
- Mezitím si připravíme sníh z bílků.
- Nasekáme si rozinky a kandované ovoce. Můžeme použít sušené brusinky, jako kandované ovoce, kůru z citrusových plodů a kandované třešně. Nasekané kousky jsem promíchala se lžící mouky, aby se v těste tolik nelepily k sobě.
- Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme.
- Do směsi másla a žloutků zlehka zamícháme vyšlehaný sníh a poté opatrně přidáme mouku s kypřícím práškem.
- Těsto zarovnáme do formy.
- Chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 45-60 min. Pokud ke konci chytá hodně barvu, je lepší ho překlopit alobalem, a na závěr otestovat upečení špejlí.
- Necháme vychladnout a vyklopíme na tác(talíř). Potřeme ze všech přístupných stran rozehřátou čokoládou. Můžeme navrh posypat dalším ovocem jako ozdobu.
- Dáme do lednice, aby čokoláda pořádně ztuhla.