Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu
Co budete potřebovat?
- 1/2 středně velkého patizonu (cca 500 g čisté váhy po oloupání a vydlabání semínek)
- 4 ks středně velkých brambor
- 1 cibuli
- 3 PL (kokosového) oleje
- 800 ml zeleninového vývaru
- 1 PL soli
- špetku mletého římského kmínu
- špetku mletého pepře
- špetku mletého muškátového oříšku
- 100 ml (rostlinné) smetany
Máte ingredience připravené? Pak se dejte do samotného vaření:
- Polovinu patizonu oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
- Brambory oškrábejte a rozkrájejte na drobné kostičky. Obojí zelenina by měla mít stejně velké kousky, aby se shodně uvařila.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova.
- Přisypte nakrájený patizon s bramborami a restujte, dokud zelenina nepustí šťávu.
- Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte asi 17 minut.
- Ponorným tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného krému. Ochuťte kořením a zalijte smetanou.
- Ještě krátce povařte.