Dýňové rizoto. Netradiční, ale výborné!
Domů » Dýňové rizoto. Netradiční, ale výborné!
Dýňovou polévku zná asi každý, ale dýňové rizoto? Netradiční, ale výborné! 🙂 Krom toho dýni seženete i přes zimu.
Troubu předehřejte na 220 °C.
Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova.
Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava.
Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.
Dobrou chuť! 😀 🙂1kg - Dýně hokaido3lžíce - Olivový olej2ks - Sáček rýže1,5l - Zeleninový vývar (Může být i z bujonu)50g - Máslo1ks - Cibule1 menšísklenička - Bílé víno50g - Parmazán1ks - Svazeček šalvějepříprava - -vaření - 45
Související články
-
Zapečená krkovička se smetanovými bramborami
Evabel||Recepty
Maso naklepeme, osolíme a okořeníme gyros kořením nebo kořením grilovacím. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme, česnek...
-
-
Paradajkova polievka
JankaOndrejková||Recepty
Z oleja a muky si spravime zaprazku. Paradajkovy petlak rozmiesame s vodou a ked je zaprazka hotova ,vylejeme do...
-
Brambory s tvarohem
NelaVávrová||Recepty
Brambory s tvarohem 1 kg menších brambor varného typu A (v syrovém stavu)250 g odtučněného tvarohu180 g zakysané smetany...
-
Krémová pomazánka z bílých fazolí
NelaVávrová||Recepty
Krémová pomazánka z bílých fazolí 300 g uvařených bílých máslových nebo Cannellini fazolí (nebo 1 plechovka)100 g sýru feta1...
-
Špaldové bulky s Cottage
Lenka Hudečková||Recepty
Včera došlo pečivo, nikomu se nechtělo jít do toho vedra ven, ale v lednici byl sýr Cottage. A snídaně...
-
Domácí perník s marmeládou
Jaroslava Korpášová||Recepty
Do mísy dáme veškeré sypké suroviny - mouku, cukr, kakao, prášek do perníku - promícháme. Přidáme rozinky (mohou být...
-