Nepečený čokoládový cheesecake
Ingredience
- 1 ks Bebe sušenky
- 400 ml Smetana
- 1 ks Pomazánkové máslo bez příchutě
- 400 g Čokoáda na vaření
- 250 g Tvaroh měkký
- 1 ks Máslo
Instrukce
- Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do ledničky.Do směsi z pomazánkového másla, tvarohu a 250 ml smetany přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém.Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinu do ledničky.Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou.Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a hotový čokoládový cheesecake vložíme na několik hodin zpět do lednice