Tvarohový koláč s hruškou
Ingredience
Těsto
- 250 g Polohrubá mouka
- 125 g Máslo
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Vejce
- 1 ks Vanilkový cukr
- 50 g Cukr moučka
Tvarohová náplň
- 250 g Měkký tvaroh
- 2 ks Vejce
- 1 ks Citrón - šťáva + kůra
- 150 g Cukr krupice
- 1 ks Třtinový cukr s limetkou
- 300 g Očistěné a nakrájené hrušky
Instrukce
- (1 koláčová forma 25 cm průměr)Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.