Bazalková zlatá cihlička (máslo)
Ingredience
- 1 stroužek Česnek
- 1 ks Zlatá cihlička (máslo)
- 1 hrst Lístky čerstvé bazalky
- 2 lžička Sůl
- 1/2 lžička Pepř
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 ks Zelená cibulka
Instrukce
- Je to hodně o chuti každého z nás. Takže píšu tak jak si máslo dělám já. Zlatá cihlička mě prostě napadlo dneska, když se tak stále probírá cena másla. Někomu to může připadat málo česnekové někomu zase třeba neslané. Já jsem zvyklá z domova téměř nesolit, takže dochutit by si měl každý podle svého vědomí a svědomí, ale hlavně podle svojí chutě.;-)Počet porcí je pouze orientační velmi záleží jestli máslo používáte na chleba, na pečení kuřete nebo jen lehce na osmahnutí na pánvičku.Takže očistíme stroužek česneku, nakrájíme cibulku, připravíme bazalku (dobrý je tento recept pokud se vám urodilo tolik bazalky jako mě). Tyto ingredience plus všechny ostatní dáme do mixéru a necháme rozmixovat. Pokud máte radši máslo více jemné přidejte trochu více oleje. Po rozmixování nejraději natírám máslo na teplé bagetky. Ale je výborné třeba i k masu, ráda s ním potírám maso které jde pak do trouby a nebo jeho kousky házím na pánev, na které pak dělám maso. Vzhledem k tomu, že máslo hned zpracuji nedokážu říct, jak dlouho vydrží třeba v lednici. U nás doma je totiž tak nejdéle do 3 hodin pryč. Snad vám bude chutnat stejně jako mě. Dobrou chuť. 🙂