Exotická rychlovka: Krůtí na chedaru s kardamonem a mrkví

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila PetraOtýsová

Ingredience

  • 400 g Krůtí prsa
  • 150 g Sýr chedar, plátkový
  • 400 g Mrkev mražená nebo čestvá
  • 3 lžička Kardamon mletý
  • 2 lžíce Hořčice
  • dle chuti Sůl, pepř
  • 3 lžička Citrónová šťáva
  • 2 ks Hřebíček
  • Vývar v kostce
  • Olej

Instrukce

  • Krůtí maso omyjeme, nasolíme a nakrájíme na nudličky. Ideální je si ho připravit den předem a naložit do směsi kardamonu, hořčice a trochy oleje přes noc. Nasaje chuť koření. Nutné to ale není.
    Poté maso zprudka orestujeme na pánvi, aby se zatáhlo. Přidáme hořčici a kardamon (kdo nenakládal) a zalijeme vodou. Necháme dusit, dokud maso nezměkne. Poté na něj položíme plátky chedaru, necháme je se rozpustit a pořádně promícháme. Ještě chvíli podusíme, podle chuti vzniklou omáčku přisolíme a připepříme. 
    Mezitím, co se nám dusí krůtí připravíme mrkev. Nakrájíme ji na kolečka a vložíme do osolené vody. Přidáme vývar z kostky, abychom mrkvi dodaly šmak, trochu citrónové šťávy a hřebíček (vyzkoušela jsem a chuť hřebíčku se krásně doplňuje s exotickým kardamomem, je to na sladko a moc dobré). Kdo ale do moc velké exotiky nepůjde, úplně stačí použít kmín. Mrkev vaříme doměkka.
    Podáváme s petrželkou nebo něčím jiným "zeleným" a voilá..! Už si jen necháme chutnat *heart*
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account