Čokoládový koláč. Sladké potěšení pro vaše chuťové pohárky
Ingredience
- 220 g Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
- 150 g Třtinový cukr
- 4 ks Vejce
- 100 g Hořká čokoláda
- 1 špetka Sůl
- 100 g Rozehřátý kokosový olej
- 100 ml (Kokosová) smetana
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 lžička Pomerančová kůra
- 50 g Čokoládové chipsy bílé
- 120 g Tmavá čokoládová poleva
- 4 lžíce Kokosové chipsy na posypání
Instrukce
- Ujíždíte na čokoládových pochoutkách? Pak si nenechte ujít recept na snadný čokoládový koláč, kterým své chuťové pohárky rozmazlíte a navíc si pochutnáte.Co budete potřebovat na jeho výrobu?220 g špaldové mouky (komu přijde příliš hutná, může ji zaměnit za )150 g třtinového cukru1 kypřící prášek bez fosfátů (Amylon) 4 vajíčka špetku soli100 g tmavé čokolády (na vaření)1 ČL BIO pomerančové sušené kůry100 g rozehřátého kokosového oleje100 ml (kokosové) smetany (Alpro)50 g čokoládových bílých chipsů 120 g tmavé polevy4 PL kokosových chipsů na posypání povrchu (zvolit můžete i strouhaný nebo jakékoliv cukrárenské zdobení dle vaší fantazie) A jak dál?Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem. Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu do tekuté konzistence. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte stranou. Žloutky utřete s cukrem do lehké pěny. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a dobře spojte. Ke směsi přidejte rozehřátý kokosový olej se smetanou a opět smíchejte do hladké textury. Osolte, přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a pomerančovou kůrou. Zamíchejte. Přisypte bílé čoko chipsy. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh. Těsto přelijte do formy a vložte na cca 50 - 55 minut do trouby péci. Před samotným vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo. Moučník nechte vychladit. Tmavou polevu rozpusťte ve vodní lázni. Pokud se vám bude zdát příliš hustá, jednoduše ji rozřeďte pár kapkami kokosového oleje. Natřete na povrch koláče a zasypte zdobením. Nechte vychladit a servírujte. Báječně se hodí k ledové kávě a pravému řeckému Frappé.