220gŠpaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
150gTřtinový cukr
4ksVejce
100gHořká čokoláda
1špetkaSůl
100gRozehřátý kokosový olej
100ml(Kokosová) smetana
1ksPrášek do pečiva
1lžičkaPomerančová kůra
50gČokoládové chipsy bílé
120gTmavá čokoládová poleva
4lžíceKokosové chipsy na posypání
Instrukce
Ujíždíte na čokoládových pochoutkách? Pak si nenechte ujít recept na snadný čokoládový koláč, kterým své chuťové pohárky rozmazlíte a navíc si pochutnáte.Co budete potřebovat na jeho výrobu?220 g špaldové mouky (komu přijde příliš hutná, může ji zaměnit za )150 g třtinového cukru1 kypřící prášek bez fosfátů (Amylon) 4 vajíčka špetku soli100 g tmavé čokolády (na vaření)1 ČL BIO pomerančové sušené kůry100 g rozehřátého kokosového oleje100 ml (kokosové) smetany (Alpro)50 g čokoládových bílých chipsů 120 g tmavé polevy4 PL kokosových chipsů na posypání povrchu (zvolit můžete i strouhaný nebo jakékoliv cukrárenské zdobení dle vaší fantazie)A jak dál?Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem. Nejprve si rozehřejte ve vodní lázni čokoládu do tekuté konzistence. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte stranou. Žloutky utřete s cukrem do lehké pěny. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a dobře spojte. Ke směsi přidejte rozehřátý kokosový olej se smetanou a opět smíchejte do hladké textury. Osolte, přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a pomerančovou kůrou. Zamíchejte. Přisypte bílé čoko chipsy. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh. Těsto přelijte do formy a vložte na cca 50 - 55 minut do trouby péci. Před samotným vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte hotovo. Moučník nechte vychladit. Tmavou polevu rozpusťte ve vodní lázni. Pokud se vám bude zdát příliš hustá, jednoduše ji rozřeďte pár kapkami kokosového oleje. Natřete na povrch koláče a zasypte zdobením. Nechte vychladit a servírujte. Báječně se hodí k ledové kávě a pravému řeckému Frappé.