Fazolovo-banánové brownies. Zdravý dezert, kterému neodoláte

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 230 g Vařené červené fazole
  • 1 ks Hodně zralý banán
  • 200 ml (Rostlinná) smetana
  • 100 ml Datlový sirup
  • 50 ml Kokosový olej
  • 2 lžíce Kakao
  • 1 špetka Sůl
  • 1 sklenička Špaldová mouka
  • 1/2 ks Prášek do pečiva

Instrukce

  • Tento tmavý, sladký a neodolatelný moučník původem z Ameriky si právem vyslouží čestné místo mezi TOP dezerty. Dnes si ho můžete připravit snad ve stovkách variací, chutí i vůní. Základ mu však zůstal. Tím je tmavá barva a intenzivní sladkost.
    Upečte si zdravou variantu bez cukru. Přesto bude výsledné brownies tak lahodné a podmanivé, že jeden kousek vám stačit nebude.
    Sladkou chuť moučníku propůjčí banán společně s datlovým sirupem. 
    Pohostíte 8 - 10 osob za méně než 1 hodinu přípravy a pečení!
     
    Co budete potřebovat?
    230 g vařených červených fazolí (obvykle množství odpovídá 1 plechovce ve vodovém nálevu)100 ml datlového sirupu1 hodně zralý banán200 ml (rostlinné) smetany5 PL kokosového oleje2 PL kakaového prášku (nebo karobu)špetku soli1/2 ks kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů1 hrnek špaldové mouky
    Formu o velikosti 25 x 25 cm a mixér.
     
    Jak postupovat?
    Troubu předehřejte na 180 °C. Fazole přeceďte, propláchněte a nechte okapat. Do mixéru nasypte fazole, přidejte banán a zalijte smetanou, olejem a sirupem. Přisypte kakaový prášek se solí. Rozmixujte do hladké a krémové konzistence. Směs přelijte do mísy. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem a dobře promíchejte. Formu vyložte pečícím papírem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte cca 20 - 25 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete z moučníku suchou a čistou, máte pečeno. Nechte vychladit, nakrájejte na kostky a servírujte.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account