Cuketove lasagne s Ajvarem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila PetraGrill

Ingredience

  • 1 ks Cuketa
  • 500 g Mleté maso
  • 2 ks Rajčata v plechovce
  • 1 - 2 lžíce Ajvar
  • 1 ks Česnek
  • 1 lžička Tymián, oregano
  • 200 g Strouhaný sýr
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Smetana 33%
  • 1 ks Cibule

Instrukce

  • Cuketu nakrájíme na proužky silné asi 3 mm a na utěrce nasolíme. Necháme 10 minut pouštět vodu, kterou nakonec vysajeme utěrkou.
    Mezitím si uděláme směs - Na troše oleje necháme zezlátnout cibuli a přidáme maso, které neustále "šťoucháme", aby se rozpadlo na kousky. Až bude opečené maso, směs osolíme, opepříme, přidáme česnek a koření. Poté zalijeme sekanými rajčaty z plechovky a necháme vařit. Nakonec můžeme dochutit ajvarem pro větší říz.
    Připravíme si bílou hmotu - nastrouháme sýr a promícháme s vejci a smetanou. Osolíme a opepříme.
    Suché plátky cukety zakryjeme částí masové směsi a přelijeme sýrovou směsí, pak zase poklademe cuketu, navrch maso a sýrovou směs. Opakujeme podle požadovaného počtu vrstev. Vrchní vrstva je sýrová a můžeme navrch klidně ještě nějaký sýr přistrouhat.
    Pečeme na 180 °C zhruba 50 minut.
    Dobrou chuť!
    Jelikož mi tady chybí kategorie zdravá nebo zeleninová jídla, zařazuji do dětských.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account