Cuketove lasagne s Ajvarem
Ingredience
- 1 ks Cuketa
- 500 g Mleté maso
- 2 ks Rajčata v plechovce
- 1 - 2 lžíce Ajvar
- 1 ks Česnek
- 1 lžička Tymián, oregano
- 200 g Strouhaný sýr
- 2 ks Vejce
- 1 ks Smetana 33%
- 1 ks Cibule
Instrukce
- Cuketu nakrájíme na proužky silné asi 3 mm a na utěrce nasolíme. Necháme 10 minut pouštět vodu, kterou nakonec vysajeme utěrkou.Mezitím si uděláme směs - Na troše oleje necháme zezlátnout cibuli a přidáme maso, které neustále "šťoucháme", aby se rozpadlo na kousky. Až bude opečené maso, směs osolíme, opepříme, přidáme česnek a koření. Poté zalijeme sekanými rajčaty z plechovky a necháme vařit. Nakonec můžeme dochutit ajvarem pro větší říz.Připravíme si bílou hmotu - nastrouháme sýr a promícháme s vejci a smetanou. Osolíme a opepříme.Suché plátky cukety zakryjeme částí masové směsi a přelijeme sýrovou směsí, pak zase poklademe cuketu, navrch maso a sýrovou směs. Opakujeme podle požadovaného počtu vrstev. Vrchní vrstva je sýrová a můžeme navrch klidně ještě nějaký sýr přistrouhat.Pečeme na 180 °C zhruba 50 minut.Dobrou chuť!Jelikož mi tady chybí kategorie zdravá nebo zeleninová jídla, zařazuji do dětských.