Vynikající vepřová panenka podle Hanky
Ingredience
- 1 ks Vepřová panenka
- 1 lžička Dijonská hořčice
- 1 lžička Med
- 1 lžička Sladká chilli omáčka
- 3 lžička Worchester
- 2 lžička Kari
- 1 lžička Tymián
- 1 lžička Sůl
- 2 lžička Solamyl
- 2 lžička Ořechová medovina
Instrukce
- Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na špalíčky, vysoké přibližně jako běžný steak. Smícháme všechny ingredience do jedné misky a do ní dáme připravené špalíčky. Panenku můžeme buď nechat uležet, ale také ji bez problému dát téměř hned na pánev. Rychle osmahneme z obou stran do zlatova (zprudka). Poté dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů, přibližně na 5 minut.Podáváme s opečenými brambory. Já osobně k tomuto masu dělám brambory, které si uvařím ve slupce, oloupu, nakrájím na 3mm plátky a osmahnu na másle s čerstvou petrželovou natí.Dobrou chuť