Bršlicové cannelloni
Ingredience
- 2 hrst Mladé listy bršlice
- 1 ks Žloutek
- 250 g Cannelloni - 1 balení
- 250 g Tvaroh
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 lžička Sůl
- 1 špetka Černý pepř - podrcený
- 3 - 4 hrnek Bešamel
Instrukce
- Do vroucí osolené vody ponořímě cca na 1 minutu canneolli - prostě těstovinové trubky, poté jim dopřejeme lázeň ve studené vodě.Mezitím nasloucháme rytmu nože, jenž promění lístky bršlice na malé kousky. A užijeme si její divoké svěží vůně.Posílíme zápěstí, když rozšleháním propojíme žloutek s tvarohem.Aby těm dvěma nebylo smutno, přidáme pokrájenou bršlici a koření.Směs ochutnáme a co nás u toho napadne přidáme. Chcete-li trošku vášně - pak vsup chilli. Pro ostrost více pepře. Pro zajímavost curry. Vylovíme trpělivost a nejlépe si pustíme hezkou hudbu přitom tvarohovou směsí naplníme nejdříve rozehřáté a pak schlazené těstovinové trubky - Canneolli.Za odměnu je - již naplněné krásně poklademe jednu vedle druhé do pekáčku.Pokocháme se, jak krásně to vypadá a nám se to povedlo 😀 Přes tohle přetáhneme pečinku z bešamelu.Uložíme do rozehřáté trouby na 20 minut.Potom už jen vychutnáme tuhle jemnou lahodu.🙂