metenik
Ingredience
- 300 ml Mlieko
- 1 ks Vajce
- 1 ks Droždie
- 150 g Slanina
- 300 g Polohrubá múka
- 1 lžička Soľ
- 300 g Kysla kapusta
- 4 stružek Cesnak
- 4 ůžíce Olej
Instrukce
- 1- kyslú kapustu si nakrájame na menšiu2- do misky dame mlieko ,vajce ,drozdie ,sol stipku a celu rascu a vsetko spolu zmiesame 3- pridáme kyslu kapustu a zamiesame cesto je take redsie a a vylejeme na vymasteny plech 4- Dáme na to slaninku na kocky a nechme odpocívať asi 30 minut 5- Potom to pečieme asi 15-20 minut 6- do misticky pretlacime cesnak ,4 polievkove lyzice oleja ,1 polievkova lyzica vody a 1 lyzicky cajova soli ,tym potrieme upečený meteník Dobrú chuť