Lilkový kaviár
Ingredience
- 1 ks Lilek
- 1 ks Cibule
- 3 lžíce Olivový olej
- 2 lžíce Nasekaná petrželka
- 2 lžíce Mořská sůl
- 1 lžička Pepř
- 10 ks Černé olivy
- 5 ks Sušená rajčata
Instrukce
- 1Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte. 2Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl. 3Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem. Dobrou chuť. 🙂