Lilkový kaviár

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Porce 0
Uvařila VěraMašková

Ingredience

  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 2 lžíce Nasekaná petrželka
  • 2 lžíce Mořská sůl
  • 1 lžička Pepř
  • 10 ks Černé olivy
  • 5 ks Sušená rajčata

Instrukce

  • 1
    Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte.
     2
    Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl.
     3
    Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem. 
    Dobrou chuť. 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account