Tomatová polévka
Ingredience
- 800 g loupaných rajčat
- 60 g slanina
- 1 ks cibule
- 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papadimitriou
- 2 stroužek česnek
- 1/2 lžička soli
- 4 lžíce zakysaná smetana
- 1 kapka olivový olej
- špetka čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
Instrukce
- Najemno nakrájenou cibuli opečeme do zlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solíPolévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem