Zlaté vepřové plátky na zelenině
Ingredience
- 1 kg Vepřová kýta
- 3 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 3 ks Stonky řapíkatý celer
- 1/2 ks Pórek
- 3 stroužek Česnek
- 1 ks Čerství špenát
- 5 lžíce Olej
- 1 lžička Kurkuma
- Sůl
Instrukce
- Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky vepřového masa a necháme z obou stran zatáhnout. Osolíme a přidáme mletou kurkumu. Po té maso lehce podlijeme vroucí vodou a necháme zhruba 40 minut dusit. Já používám Papinův hrnec. Když se maso dusí, pokrájíme si veškerou zeleninu a česnek. Po té co je maso měkké, vyndáme plátky masa z hrnce a do hrnce nasypeme veškerou připravenou zeleninu a česnek a necháme ji za občasného míchání cca 5 minut prohřát na cibulce se šťávou z masa. Dle potřeby možno dosolit. Máme hotovo a můžeme servírovat.