Zlaté vepřové plátky na zelenině

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 50 minutes
Uvařila PetraSchäferová

Ingredience

  • 1 kg Vepřová kýta
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 3 ks Stonky řapíkatý celer
  • 1/2 ks Pórek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 ks Čerství špenát
  • 5 lžíce Olej
  • 1 lžička Kurkuma
  • Sůl

Instrukce

  • Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky vepřového masa a necháme z obou stran zatáhnout. Osolíme a přidáme mletou kurkumu. Po té maso lehce podlijeme vroucí vodou a necháme zhruba 40 minut dusit. Já používám Papinův hrnec. 
    Když se maso dusí, pokrájíme si veškerou zeleninu a česnek. Po té co je maso měkké, vyndáme plátky masa z hrnce a do hrnce nasypeme veškerou připravenou zeleninu a česnek a necháme ji za občasného míchání cca 5 minut prohřát na cibulce se šťávou z masa. Dle potřeby možno dosolit. 
    Máme hotovo a můžeme servírovat.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account