Vánoční horká kokosová čokoláda
Ingredience
- 100 g Tmavá čokoláda (kvalitní alespoň 70 % kakaa)
- 160 ml Kokosové mléko
- 200 ml Plnotučné mléko
- 2 lžíce BIO kokosový cukr
- 12 ks Sušené ovoce na ozdobu
Instrukce
- Zastavte se v předvánočním shonu a vychutnejte si pár doušků lahodné horké čokolády s kokosem. Navodí vás do pohody, zahřeje tělo, osladí mysl a pohladí duši. Zapomeňte na neumytá okna, nevyleštěné sklo ve vitrínách či na zaprášené knihy na policích. Zavřete oči a vychutnávejte triumfální chuť lahodného horkého moku. Jednoduchá a rychlá příprava s dokonalým výsledkem!Co budete potřebovat na 2 sklenky?1 tabulku (100 g) kvalitní tmavé čokolády (s podílem kakaa alespoň 70%)160 ml kokosového mléka200 ml plnotučného mléka2 PL BIO kokosového cukru (pokud nemáte, použijte třtinový)Nezapomeňte si skleničky ozdobit. Vždyť pravý požitek začíná u zraku.Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu, zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte. Oslaďte BIO kokosovým cukrem a dolijte mlékem. Nechte odstát alespoň 5 minut.Přes sítko nalijte opatrně do ozdobených skleniček a servírujte.Okraj skleničky namočte v teplé čokoládě a ponořte do kokosového cukru. Dejte na 5 minut do ledničky ztuhnout. Ozdobte ještě kousky sušeného ovoce (brusinky, rozinky, třešně…).