Voňavý a šťavnatý celozrnný koláč s jablky od naší úžasné Jarušky
Ingredience
- 300 g Celozrnná mouka
- 200 g Hnědý cukr
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 3 ks Vejce
- 125 g Máslo
- 200 ml Mléko
- 3 lžička Skořice
- 3 ks Jablko
POLEVA
- 2 lžíce Horká voda
- 1 ks Citrón - šťáva
- 4 lžíce Moučkový cukr
Instrukce
- Od té doby, co je s námi v Mamapartner Jaruška, tak zjišťujeme, že se dá i ze zdravých surovin upéct veliká dobrota. V období jablek vám tento fantasticky chutný a voňavý koláč, jistě udělá radost. Vám, zkušeným kuchařkám už to asi ani nepřijde tak zajímavé 😉 ale pro mě byla výměna bílé mouky za celozrnnou nebo špaldovou, velká zkouška 😎Naštěstí tu je naše Jaruška, úžasná maminka dvou dětí, kterou jsem snad nikdy neviděla naštvanou nebo smutnou. A že by k tomu měla řadu důvodů... Prostě je to sluníčko a dle toho vypadají i její koláče *heart* Jeden takový musíte ochutnat.Vy to zvládnete 😀 A moc si pochutnáte! Pokud vás recept potěšil, odměňte nás prosím hlasem v anketě Podnikavá žena roku, kde se Mamapartner č.14, uchází o postup do finále. Získáme tím prostředky pro rozvoj nadačního projektu na podporu boje proti rakovině prsu. Děkujeme!POSTUP:Jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Mouku promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Vajíčka rozšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme po částech mléko a mouku. Nakonec vmícháme jablka. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 30 minut při teplotě 175 stupňů. Poleva: Šťávu z citronu promícháme s horkou vodou a moučkovým cukrem. Upečený koláč propícháme vidličkou, natřeme citronovou polevou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout. Dobrou chuť vám přejí všichni z Mamapartner a nejvíc Jaruška s rodinou 😀