Hruškové muffiny. Kolotoč chutí a vášní v jednom kousku

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Polohrubá mouka
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžíce Kakao
  • 1 ks Vejce
  • 200 g Ricotta
  • 6 lžíce Kokosový olej
  • 100 g Třtinový cukr
  • 250 ml Mléko
  • 1 ks Hruška

Instrukce

  • Dnes jsem opět experimentovala a své „muffinové království“ doplnila o další novou recepturu. Tentokrát jsem do těsta přidala ricottu – italský sýr podobný tvarohu. V kombinaci s kakaovým práškem a čerstvě utrženými hruškami na sadu vznikl kolotoč chutí a vášní. Muffiny jsou jemné, lahodné a hříšně dobré. Jsou opět plné zdraví a superpotravin. Mouku jsem použila pohankovou, která je vhodná pro osoby trpící alergií na lepek. Je výživná a bohatá na celou řadu vitamínů a minerálů. Nejdůležitější jsou draslík, fosfor, mangan, měď, selen, vápník, zinek a železo. Z vitamínů pak B1, 2 a 6. Obsahuje rovněž kyselinu linolovou a linoleovou.
    Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 45 minut
    Na osm skvělých kousků si připravte:
    2 hrnky pohankové hladké mouky (400 g)1 kypřící prášek bez fosfátů (např. Amylon) špetku soli2 PL kakaového prášku1 vejce200 g ricotty6 PL kokosového oleje100 g třtinového cukru250 ml mléka (používám mléka rostlinná, v tomto případě kokosové. Lze použít jakékoliv, které máte doma k dispozici)1 šťavnatou hrušku
    Drobenku na posypání (nemusí být).
    Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky anebo ji vystříkejte tukovým sprejem. Pokud máte silikonové formičky, můžete je rovnou naplnit.
    Do mísy si prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a solí. Přidejte kakaový prášek, vajíčko a ricottu. Promíchejte. Postupně dodejte zbývající ingredience a dobře je spojte do hladkého a jemného krémového těsta.
    Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na kostičky. Polovinu hrušky přidejte do těsta a promíchejte. Těstem naplňte připravené košíčky do 2/3. Druhou polovinou hrušky ozdobte těsto ve formičkách. Můžete posypat drobenkou.
    Vložte do trouby a pečte 45 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vyndáte z těsta suchou a čistou, máte pečeno. V opačném případě dejte muffinám ještě pár minutek k dobru.
    Dobrou chuť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account