Obzvláště vypečené rohlíky
Ingredience
- 270 ml Vlažná voda
- 70 g Vlahé sádlo
- 470 g Hladká mouka
- 2 lžička Sůl
- 1 lžička Cukr
- 7 g Sušené droždí
Instrukce
- Veškeré suroviny dáme buď do pekárny na program "těsto" a nebo zaděláme růčo a necháme kynout. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků, necháme ještě v teple 15 minut kynout. Pokud chceme rohlíky posypat solí, kmínem nebo jinými semínky, tak je těsně před pečením potřeme vlažným mlékem a posypeme. Pečeme při 215 stupních zhruba 15 minut. Při pečení je potřeba dát do trouby na dno kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Po upečení necháme vychladnout a pak už jen "dobrou chuť". Já si dala na okošt ještě vlahý rohlík s čerstvým máslem a domácí marmoškou a nemělo to chybu.