Ríbezľový sirup

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila janakomadová

Ingredience

  • 1,5 l Voda
  • 3 kg Rýbezle čerstvé
  • 1 lžíce Kyselina citrónová

Instrukce

  •   Ríbezľový sirup môžeme pripraviť z plodov čiernej alebo červenej ríbezle. Rýbezle umyjeme, odštavíme. Množstvo šťavy najskôr odmeriame a potom ju  zahrejeme na teplotu 90 až 100°C.z tíšime  troška teplotu. Pri tomto zahrievaní sa na povrchu vyzrážajú nečistoty vo forme peny. Túto penu odstránime dierkovanou varechou.  Pridáme cukor vodua kys.citónovú stále miešame štavu varíme 7 až 10minút, . Nalejeme do čistých fliaš a ihned uzavrieme a dáme na chladné miesto.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account