Babiččin rychlý jogurtový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 250 g Bílý jogurt
  • 100 g Cukr moučka
  • 150 g Polohrubá mouka
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce
  • 1 hrnek Ovoce (jahody, maliny, borůvky...)
  • dle potřeby Máslo, mouka na vysypání formy

DROBENKA

  • Máslo
  • Hrubá mouka
  • Cukr moučka

Instrukce

  • Slovy chvály začínám asi každý recept - jak je rychlý, jak si pochutnáte....ALE tento jogurtový koláč je opravdu boží! *heart* Díky bílému jogurtu vláčný, lehký, a ty jahody v něm! Opravdu mě příjemně překvapil. A to jsem hledala jen NĚJAKÝ recept, abych spotřebovala jahody.
     
    1. Jogurt, cukr moučku, vanilkový cukr a žloutek utřete do hladka.
    2. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    3. Přimíchejte ušlehaný sníh z jednoho bílku.
    4. Do máslem vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a poklademe ovocem, já dala jahody, ale je možné použít maliny, borůvky....
    5. Posypeme drobenkou z másla, hrubé mouky a cukru moučky.
    6. Pečeme asi 35 min. na 175 stupňů (záleží na troubě).
    DOBROU CHUŤ! *heart*
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account