Babiččin rychlý jogurtový koláč
Ingredience
- 250 g Bílý jogurt
- 100 g Cukr moučka
- 150 g Polohrubá mouka
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 ks Vejce
- 1 hrnek Ovoce (jahody, maliny, borůvky...)
- dle potřeby Máslo, mouka na vysypání formy
DROBENKA
- Máslo
- Hrubá mouka
- Cukr moučka
Instrukce
- Slovy chvály začínám asi každý recept - jak je rychlý, jak si pochutnáte....ALE tento jogurtový koláč je opravdu boží! *heart* Díky bílému jogurtu vláčný, lehký, a ty jahody v něm! Opravdu mě příjemně překvapil. A to jsem hledala jen NĚJAKÝ recept, abych spotřebovala jahody. 1. Jogurt, cukr moučku, vanilkový cukr a žloutek utřete do hladka.2. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.3. Přimíchejte ušlehaný sníh z jednoho bílku.4. Do máslem vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a poklademe ovocem, já dala jahody, ale je možné použít maliny, borůvky....5. Posypeme drobenkou z másla, hrubé mouky a cukru moučky.6. Pečeme asi 35 min. na 175 stupňů (záleží na troubě).DOBROU CHUŤ! *heart*