CARPACCIO z červené řepy
Ingredience
- 2 ks Pečená červená řepa
- 2 hrst Rukola
- 1 hrst Polníček
- 1 lžíce Javorový sirup
- 1 lžíce Sirup z pampelišky a kopřivy
- 2 lžíce Olej
- 1 špetka Sůl, pepř
- 1 ks Citrón - šťáva
- 1 lžíce Chia semínka na posypání
Instrukce
- Milé Ženy,včera jsem nasbírala tolik inspirace a motivace! Díky Dnu, kdy najdu lásku ve Flóře v Praze. Super úžasný den pro (nejen) Ženy. Tolik Lásky, Zdraví a Citů na jednom místě. Děkuji!A tak vám dnes přináším na zdravou dopolední svačinku recept na CARPACCIO z červené řepy. Přitažlivý recept nejen svým vzhledem, ale i kombinací chutí. A pokud jste si připravily sirup z pampelišek a kopřiv dle předchozích receptů, nyní jej můžete chuťově skvěle doladit s ostatními ingrediencemi v dresingu.Pojďme na to!Asi nejzdlouhavější je proces přípravy samotné řepy. Já ji s oblibou peču. Připravte si 2 čtverce alobalu. Do jejich středu vložte dobře omytou bulvu červené řepy (na každý čtverec jeden kus), zakápněte olejem, trošku osolte a vytvořte raneček. Obě takto připravené řepy v ranečku vložte do předehřáté trouby na 200 °C v nějakém menším pekáčku, kam nalijete trošku vody. Pečte cca 45 minut - podle velikosti řepy.Dresing si připravíte smícháním všech surovin dohromady a jejich mírným prošleháním.2 PL oleje (olivový, slunečnicový - jaký máte chuťově raději)1 PL javorového sirupu1 PL sirupu z pampelišek a kopřiv (pokud jej nemáte, nic se neděje. Nahraďte ho druhou lžící javorového sirupu)špetka soli trošku pepře šťáva z 1 citronuUpečenou řepu vyjmete z alobalu a necháte prochladnout.Poté ji nakrájíte na velmi tenké plátky. Na každý talíř (2 porce) 1 bulvu. Vyskládáte po okraji talíře do vějíře.Přidáte na každý talíř k řepě hrst rukoly a půl hrsti polníčku.Pokapete dresingem a posypete CHIA semínky (můžete je nahradit sezamem).Zdravá a lehká svačinka je na světě. Dobrou chuť!