A'la svíčková omáčka
Ingredience
- Mrkev
- Petržel
- Celer
- Cibule
- Dle chuti Koření - bobkový list, kuličky pepře, jalovčinka, nové koření
- Máslo
- Sůl
Instrukce
- Tuto omáčkou dělám moc ráda. Je vysoce univerzální - hodí se k různým přílohám a masům, je kupodivu i zdravá (pokud si ji nevylepšíte vysokoprocentní smetanou), je žravá, je prostě fajn. Často ji dělám v opravdu velkém množství a dám zmrazit (v tom případě nedávám smetanu, tu lze přidat dodatečně po rozmrazení).A jak na ni? Na oříšku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme veškerou zeleninu, kterou také nakrájíme "na drobno", dodáme kořeni a vše podlijeme vodou (tak, aby zelenina byla ponořená). Necháme vařit, občas promícháme. Nezapomeňte vyndal kořeni, než omáčku rozmixujete tyčovým mixérem. Omáčku můžete i propasírovat, mě ale ne úplně hladká konzistence s kousíčky zeleninu nevadí. Pokuste chcete, přidejte smetanou a ještě povařte. Dochuťte si dle vaší chuti. Záměrně neuvádím žádné přesné množstvím ingrediencí, tahle omáčka je nejlepší "od oka".Dobrou chuť 😉