Ričet - rychlé vydatné jídlo

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila AlenaVorlíčková

Ingredience

  • 1/2 kg Kroupy
  • 1/2 kg Brambory
  • 1 - 2 ks Mrkev
  • 1 ks Červené fazole - konzerva
  • Šunka, klobása, uzené
  • Sůl, pepř
  • Bobkový list
  • Rajský protlak

Instrukce

  • Ričet
    Je vydatné jídlo, které se vaří a je oblíbené po celém Slovinsku. Vaří se v jednom hrnci, základem je ječná kaše nebo kroupy, ke kterým se přidá maso a zelenina. Toto jídlo děláme rádi, když není moc času, jsme na dovolené, vracíme se z výletu ap.
    Název ričet pochází ze štýrské němčiny (ritschet, také ritschert znamená eintopf z ječné kaše, slaniny nebo sušeného masa, hrachu a čočky). Podobné výrazy jsou i v bavorské nebo korutanské němčině (sloveso rütschen znamená klouzat).
    Rychlý ričet 
    Asi půl kila krup a stejné množství na kostky nakrájených brambor s nakrájenou mrkví zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme. Uvařené trochu vychladíme, přidáme fazole z konzervy a na kostky nakrájené uzené, trochu rajského protlaku, opepříme a necháme ještě trochu povařit.
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account