Marcipánová bublanina

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 225 g Hladká mouka
  • 110 g Cukr moučka
  • 9 ks Bílek
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 125 ml Olej
  • 250 g Marcipán - hmota
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Kůra z limetky - strouhaná
  • 250 g Ovoce - bobulové
  • 2 lžíce Drobenka

Instrukce

  • Milé ženy,
    dnes jsem pro vás vyzkoušela další velice jednoduchý, ale opravdu skvělý moučník. Lehoučký, slaďoučký a tak svěží! Ale i kalorický. K odpolední kávě venku na terase bude chutnat přímo božsky!
    Co budeme potřebovat:
    pokud vám zbývají bílky a už jste kokoskami a pusinkami znuděné, zkuste tuhle bublaninu.
    9 bílků1 vanilkový cukr110 g cukru moučka225 g hladké mouky1 kypřící prášek do pečiva špetka soli kůra z 1 dobře omyté limetky125 ml oleje (pokud jste zvyklé používat máslo, dejte místo oleje)250 g marcipánové hmoty (zakoupíte běžně v obchodě) ovoce (ostružiny, maliny, borůvky, třešně, rybíz..., cokoliv, co máte zavařené, čerstvé nebo v mrazáku)drobenka (já si ji připravuji vždy do zásoby a uchovávám v ledničce)
    Pro dnešní recept jsem použila mražené ostružiny. Mražené ovoce nechte vždy mírně rozmrazit a obalte v cukru krupice.
    Pracovní postup:
    Z bílků a moučkového cukry vyšleháme tuhý sníh.
    Troubu si předehřejeme na 170 °C (elektrickou). Vymažeme si pekáč máslem a vysypeme hrubou moukou.
    Nastrouháme si marcipánovou hmotu do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr a osolíme. Směs promícháme. 
    Přilijeme olej, přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Všechny suroviny promícháme a nakonec k nim zlehka vmícháme vyšlehané bílky s cukrem.
    Těsto vlijeme do předem vymazaného pekáče (25 x 35 cm), může být i kulatá dortová forma. Záleží na tvaru, kterého chcete docílit. Poklademe ovocem prosypaným cukrem. Nakonec dozdobíme drobenkou.
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Zda je těsto pečené, vyzkoušíme špejlí. Musí po vytažení zůstat suchá.
    TIP:
    pokud doma nemáte marcipán, můžete nastrouhat MARGOT oplatku anebo sójový kmen.
    TIP na drobenku do zásoby:
    150 g polohrubé mouky75 g cukru krupice1 vanilkový cukr strouhaná kůra z 1 limetky dle potřeby olej
    Směs se musí sypat. Takto připravenou drobenku si uchovávám v ledničce v hermeticky uzavřené nádobě. Správně skladovaná vydrží až tři týdny.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account