Marcipánová bublanina
Ingredience
- 225 g Hladká mouka
- 110 g Cukr moučka
- 9 ks Bílek
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 ks Kypřící prášek
- 125 ml Olej
- 250 g Marcipán - hmota
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Kůra z limetky - strouhaná
- 250 g Ovoce - bobulové
- 2 lžíce Drobenka
Instrukce
- Milé ženy,dnes jsem pro vás vyzkoušela další velice jednoduchý, ale opravdu skvělý moučník. Lehoučký, slaďoučký a tak svěží! Ale i kalorický. K odpolední kávě venku na terase bude chutnat přímo božsky!Co budeme potřebovat:pokud vám zbývají bílky a už jste kokoskami a pusinkami znuděné, zkuste tuhle bublaninu.9 bílků1 vanilkový cukr110 g cukru moučka225 g hladké mouky1 kypřící prášek do pečiva špetka soli kůra z 1 dobře omyté limetky125 ml oleje (pokud jste zvyklé používat máslo, dejte místo oleje)250 g marcipánové hmoty (zakoupíte běžně v obchodě) ovoce (ostružiny, maliny, borůvky, třešně, rybíz..., cokoliv, co máte zavařené, čerstvé nebo v mrazáku)drobenka (já si ji připravuji vždy do zásoby a uchovávám v ledničce)Pro dnešní recept jsem použila mražené ostružiny. Mražené ovoce nechte vždy mírně rozmrazit a obalte v cukru krupice.Pracovní postup:Z bílků a moučkového cukry vyšleháme tuhý sníh.Troubu si předehřejeme na 170 °C (elektrickou). Vymažeme si pekáč máslem a vysypeme hrubou moukou.Nastrouháme si marcipánovou hmotu do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr a osolíme. Směs promícháme. Přilijeme olej, přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Všechny suroviny promícháme a nakonec k nim zlehka vmícháme vyšlehané bílky s cukrem.Těsto vlijeme do předem vymazaného pekáče (25 x 35 cm), může být i kulatá dortová forma. Záleží na tvaru, kterého chcete docílit. Poklademe ovocem prosypaným cukrem. Nakonec dozdobíme drobenkou.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Zda je těsto pečené, vyzkoušíme špejlí. Musí po vytažení zůstat suchá.TIP:pokud doma nemáte marcipán, můžete nastrouhat MARGOT oplatku anebo sójový kmen.TIP na drobenku do zásoby:150 g polohrubé mouky75 g cukru krupice1 vanilkový cukr strouhaná kůra z 1 limetky dle potřeby olejSměs se musí sypat. Takto připravenou drobenku si uchovávám v ledničce v hermeticky uzavřené nádobě. Správně skladovaná vydrží až tři týdny.