Rizoto s parmezánem (Risotto Parmigiano)

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila SilviEf

Ingredience

  • 150 g Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 320 g Rýže Carnaroli, aborio
  • 200 ml Bílé víno
  • 4 lžíce Parmezán
  • Sůl
  • Zeleninový vývar

Instrukce

  • V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a zlehka jí zpěníme. Přidáme rýži a pořád mícháme, aby se nám suroviny krásně spojili. Zalejeme vínem, povaříme a přidáváme vývar dle potřeby cca 20 minut. Když se vývar vyvaří, podlijeme směs znovu. Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný parmazán, sůl dle potřeby a vše spolu smícháme do krásné krémovité hmoty.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account