Hovězí polévka s domácími nudlemi
Ingredience
- 1 ks Malá mrkev
- 500 ml Základní hovězí vývar
- 1 ks Malá petržel
- Maso z vařeného hovězího žebra necelá
- dle chuti Sůl
- 1 hrst Petežel, libeček
- 1 lžička Máslo
Instrukce
- Nejprve si připravíme domácí nudle: Smícháme 130 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 lžičku studené vody a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenkou placku, kterou necháme na vzduchu minimálně půl hodiny oschnout. Pozor, nesmí být však příliš suchá, aby se nám dobře krájela. Následně nakrájíme na proužky a ty na nudličky. Část použijeme do polévky a zbytek necháme na vzduchu volně uschnout a uschováme ve vzduchotěsné nádobě pro další použití.Do hrnce dáme 1 lžičku másla a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu. Přilijeme základní hovězí vývar, osolíme (raději méně než více) a přidáme 2 snítky petrželky, snítku libečku a hovězí maso natrhané na kousky. Vaříme cca 15 minut. Ke konci vaření, cca 3-4 minuty před koncem, přidáme 3-4 lžíce domácích nudlí a povaříme. Dobrou chuť! *heart* Recept na základní hovězí vývar najdete zde: