Sušenky s parmezánem
Ingredience
- 250 g Mouka Babiččina volba na křehké pečivo + na podsypání těsta
- 5 g Sůl
- 5 g Třtinový cukr
- 20 g Olivový olej + trochu na potření
- 140 ml Vlažná voda
- 100 g Strouhaný parmezán
- Hrubá sůl na posypání
Instrukce
- Předehřej troubu na 180 °C. Všechny suroviny kromě sýra vlož do mísy robota nástavcem typu „hák“ a 4 minuty zpracovávej na hladké těsto (při střední rychlosti).Přidej sýr a míchej 1 minutu, aby byl sýr v celém objemu těsta. Na pracovní plochu rozlož potravinářskou folii a pomoučni ji. Hotové těsto do ní zabal a vlož ho na 5 minut do mrazáku nebo do chladničky na 2 hodiny. Na pomoučené pracovní ploše vyválej těsto do čtverce o síle 1 cm. Spodní třetinu těsta přelož směrem ke středu a horní třetinu přelož přes ni. Těsto opět rozválej na sílu 1 cm. Těsto otoč o 180° C a opět stejným způsobem přehni. Takto připravené těsto vyválej to tloušťky 2 mm a poté ho rozkrájej na malé trojúhelníky o rozměrech 5x5x5 cm. Trojúhelníky přenes na plech vyložený pečicím papírem, potři je olejem a posyp hrubou solí. Peč 10 minut v rozehřáté troubě, poté stáhni teplotu trouby na 160 °C a ještě 5 minut dopeč.