Cuketový "maglajz" - směs na cokoli
Ingredience
- 1,5 kg Cuketa
- 4 ks Velká cibule
- 1 lžička Zázvor (nebo kousek čerstvého)
- 4 stroužek Česnek
- 1 ks Rajský protlak
- 5 lžíce Kečup
- 1 dcl Sójová omáčka
- 3 lžíce Sůl
- 1/2 lžička Chilli
Instrukce
- Poslední recept na všestrannou zeleninu = CUKETUPostup přípravy: Cukety omyjeme, odřízneme konce. Mladé cukety neloupeme, starší ano, nastouháme na hrubo. Dáme do širšího kastrolu, přidáme na drobno nakrájené cibule, nastouhaný česnek a trochu - asi deci vody.Směs vaříme do změknutí, pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, zázvor, zamícháme. Na samý konec dáme sojovou omáčku. Horkou směs plníme do vypařených skleniček, zavíčkujeme. Sterilujeme v troubě asi 20 minut/ na 190 st., v pekáčku, kam dáme asi 3 cm vody. Tuto směs můžete dávat do omáček, na těstoviny i na topinky.(Omlouvám se, milé kuchařinky, že nemám autentickou fotku, ale věřím, že redakce vybere adekvátní obrázek.) Dobrou chuť přeje JitkakytkaCUKETY BUDIŽ POCHVÁLENY - (letos jsme si jich užily dost).