Dort s jogurtovou polevou a letním ovocem
Ingredience
- 2 hrnek Špaldová mouka
- 1/2 hrnek Kokosový cukr
- 1/2 lžička Jedlá soda
- 1 lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1/2 ks Citronová kůra
- 1 hrnek Odšťavněná jablka
- 3 lžíce Olivový olej
- 1 hrnek Červený rybíz
- 2 lžíce Kokosový cukr
- Citrónová šťáva
- Vanilkový prášek
- Červený, bílý rybíz, angrešt atd
Instrukce
- Rybíz, angrešt,....ozdobte jimi dort. S jogurtovou polevou bude osvěžující.Troubu jsem předehřála na 180 stupňů. V míse jsem si smíchala špaldovou mouku s kokosovým cukrem, sodou, práškem do pečiva, solí a citrónovou kůrou. V menší misce jsem si prošlehala jablkovou šťávu s olivovým olejem a přilila k sypké směsi. Zpracovala jsem v tekutější těsto a vlila do dortové formy vyložené pečícím papírem a dala péct zhruba na 30 minut. Nechala jsem zchladnout na mřížce. Mezitím jsem si připravila chia džem. Rybíz jsem si oprala, rozmačkala, osladila kokosovým cukrem, přimíchala chia semínka a nechala odležet. Jogurt jsem si promíchala s kokosovým cukrem, citrónovou šťávou a vanilkovým práškem. Vychladlý korpus jsem překrojila, promazala chia džemem, přiklopila druhou polovinou, potřela jogurtovou polevou, posypala rybízem a angreštem a dala chladit do lednice, alespoň na 3 hodiny.