Dort s jogurtovou polevou a letním ovocem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka
  • 1/2 hrnek Kokosový cukr
  • 1/2 lžička Jedlá soda
  • 1 lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1/2 ks Citronová kůra
  • 1 hrnek Odšťavněná jablka
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1 hrnek Červený rybíz
  • 2 lžíce Kokosový cukr
  • Citrónová šťáva
  • Vanilkový prášek
  • Červený, bílý rybíz, angrešt atd

Instrukce

  • Rybíz, angrešt,....ozdobte jimi dort. S jogurtovou polevou bude osvěžující.
    Troubu jsem předehřála na 180 stupňů. V míse jsem si smíchala špaldovou mouku s kokosovým cukrem, sodou, práškem do pečiva, solí a citrónovou kůrou. V menší misce jsem si prošlehala jablkovou šťávu s olivovým olejem a přilila k sypké směsi. Zpracovala jsem v tekutější těsto a vlila do dortové formy vyložené pečícím papírem a dala péct zhruba na 30 minut. Nechala jsem zchladnout na mřížce. Mezitím jsem si připravila chia džem. Rybíz jsem si oprala, rozmačkala, osladila kokosovým cukrem, přimíchala chia semínka a nechala odležet. Jogurt jsem si promíchala s kokosovým cukrem, citrónovou šťávou a vanilkovým práškem.  Vychladlý korpus jsem překrojila, promazala chia džemem, přiklopila druhou polovinou, potřela jogurtovou polevou, posypala rybízem a angreštem a dala chladit do lednice, alespoň na 3 hodiny.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account