Indické brambory
Ingredience
- 500 g Brambory
- 2 lžíce Olivový olej
- 1 špetka Himalájská sůl
- 1 lžička Majoránka
- 1 lžička Kari koření
- 1 ks Mozzarela
- 1/2 lžička Drcený kmín
- 2 ks Vejce
- 1 ks Cibule
- Česnek
Instrukce
- Vyzkoušejte obměnu oblíbené klasiky - zapečených brambor. Své udělá kari, kmín, majoránka a mozarella.Cibuli orestujeme na oleji (nebo ghí), přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a dáme rozpéci do trouby.V mixeru s nožem nastrouháme mozzarellu, přidáme kari, kmín, majoránku, sůl a vajíčka a ještě jednou promixujeme.Jakmile jsou brambory měkké, nalijeme směs na brambory a zapečeme tak cca 25 minut při 150 stupních Celsia v horkovzdušné troubě. Až se začně dělat krustička, troubu vypneme.Jako přílohu doporučuji kysané zelí.Pro ty co nemusí mozzarellu, je možná tato obměna – směs připravíme ze šlehačky, strouhaného sýru, vajíček, kari a kmínu, kterou brambory zalijeme.První varianta není tak tučná. 🙂Přeji všem dobrou chuť!