Pomerančový cheesecake

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila JanaŠoporová

Ingredience

  • 2 hrnek Kešu
  • 1/2 hrnek Datle
  • 4 lžíce Máslo
  • 1 ks Mascarpone
  • 1 ks Polotučný tvaroh
  • 4 lžíce Cukr
  • 2 lžíce Skořice
  • 1 ks Pomeranč
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 3 ks Vejce

Instrukce

  • Tento cheesecake připravíte i bez tradičních sušenek. Použijete místo nich oříšky, takže si můžete dát o kousek navíc.
    Korpus na cheesecake se obyčejně dělá ze sušenek, ale my nahradíme  sušenky ořechy. V tomto případě jsem sáhla po kešu, ale můžete vyzkoušet i jiné druhy oříšků. Kešu si nameleme, přidáme k nim nasekané/namleté datle a změklé máslo a nejlépe rukama pořádně zpracujeme. Na dno dortové formy dáme pečicí papír a oříškovou hmotu postupně rozprostřeme/vmačkáme na pečicí papír.
    Zamícháme si mascarpone s tvarohem, přidáme vejce, 4 lžíce cukru, lžíci skořice a šťávu z  jedné půlky pomeranče a hmotu vlijeme na oříškový korpus. Pečeme na 180 stupňů Celsia. Po 30 minutách formu vytáhneme a na cheesecake dáme poslední vrstvu složenou ze zakysané smetany, lžíce cukru a skořice. Zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů Celsia a vložíme ještě na 5 minut do trouby.
    Vypneme troubu, necháme vychladnout, ozdobíme plátky natenko nakrájených pomerančů a vložíme přes noc do ledničky. Před konzumací můžeme ještě ozdobit šlehačkou a posypat skořicí. Kombinace pomerančů a skořice je famozní.Více zde: http://www.bez-psenice.cz/recepty/
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account