Pomerančový cheesecake
Ingredience
- 2 hrnek Kešu
- 1/2 hrnek Datle
- 4 lžíce Máslo
- 1 ks Mascarpone
- 1 ks Polotučný tvaroh
- 4 lžíce Cukr
- 2 lžíce Skořice
- 1 ks Pomeranč
- 1 ks Zakysaná smetana
- 3 ks Vejce
Instrukce
- Tento cheesecake připravíte i bez tradičních sušenek. Použijete místo nich oříšky, takže si můžete dát o kousek navíc.Korpus na cheesecake se obyčejně dělá ze sušenek, ale my nahradíme sušenky ořechy. V tomto případě jsem sáhla po kešu, ale můžete vyzkoušet i jiné druhy oříšků. Kešu si nameleme, přidáme k nim nasekané/namleté datle a změklé máslo a nejlépe rukama pořádně zpracujeme. Na dno dortové formy dáme pečicí papír a oříškovou hmotu postupně rozprostřeme/vmačkáme na pečicí papír.Zamícháme si mascarpone s tvarohem, přidáme vejce, 4 lžíce cukru, lžíci skořice a šťávu z jedné půlky pomeranče a hmotu vlijeme na oříškový korpus. Pečeme na 180 stupňů Celsia. Po 30 minutách formu vytáhneme a na cheesecake dáme poslední vrstvu složenou ze zakysané smetany, lžíce cukru a skořice. Zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů Celsia a vložíme ještě na 5 minut do trouby. Vypneme troubu, necháme vychladnout, ozdobíme plátky natenko nakrájených pomerančů a vložíme přes noc do ledničky. Před konzumací můžeme ještě ozdobit šlehačkou a posypat skořicí. Kombinace pomerančů a skořice je famozní.Více zde: http://www.bez-psenice.cz/recepty/