Špaldový pilaf se zeleninou
Ingredience
- 500 g Pšenice špalda
- 1 ks Póre
- 2 ks Cibule
- 1 ks Červená paprika
- 200 g Sýr gouda
- 2 lžíce Olej slunečnicový
- 1 lžička Sůl nejlépe himálajská
- 1 lžička Rozmarýn
- 1 lžička Tymián
Instrukce
- Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.Špaldu propláchneme a namočíme do vody alespoň na hodinu - potom je rychleji uvařená. Uvaříme ve vodě až začně pukat.Cibuli, pórek, kapii, vše omyjeme a pokrájjíme, potom dáme do hrnce, nejlépe litinového olej, na něm orestujeme zeleninu, přidáme scezenou špaldu, osolíme a ochutíme bylinkami. trochu podlijeme vodou a produsíme, aby se chutě pěkně spojily.Podáváme jako hlavní jídlo, nebo přílohu k masu, můžeme posypat strouhaným sýrem.