Panna cotta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila TerezaVaněčková

Ingredience

  • 250 ml Mléko
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 1/2 lžičky Vanilkový extrakt
  • 1 ks Suchá směs Panna Cotta

Instrukce

  • Panna cotta je prostě božská. Příprava je jednoduchá, jediný problém je vydržet tu dobu, než zatuhne!
    V hrnečku smícháme suchou směs Panna Cotta se 150 ml mléka, lžičkou cukru a vanilkovým extraktem. Smetanu spolu se zbytkem mléka vlejeme do hrnce a zahříváme na středním plameni. Za občasného promíchání necháme přivést k varu. Poté přidáme směs Panna Cotta rozmíchanou s mlékem a povaříme 1 minutu.
    Směs nalijeme do jakýchkoli menších nádobek, sklenek či hrníčků vypláchnutých studenou vodou, necháme vychladnout a dáme na 2-4 hodiny do lednice.
    Pět minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme z "formiček", kterou na pár vteřin ponoříme do teplé vody a vyklopíme na talíř.
    Ozdobíme ovocem, ovocnou omáčkou či topingem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account