Tvarohové knedlíky s jahodami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila LudmilaJedličková

Ingredience

  • 500 g Měkký tvaroh
  • 250 g Polohrubá mouka
  • 2 ks Žloutky
  • Sůl
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • Jahody
  • Moučkový cukr

Instrukce

  • Připravte svým dětem knedlíky s čerstvými jahodami. Budou se olizovat až za ušima!
    Tvaroh smícháme s polohrubou moukou a špetkou soli, přidáme žloutky a zpracujeme na hladké těsto. (Nemělo by se lepit na ruce.)
    Těsto necháme asi půl hodiny v chladu. Pak z něj na pracovní ploše posypané moukou vytvarujeme válečky.
    Z válečků odkrajujeme stejnoměrné plátky. Ty postupně plníme jahodami, které jsme předtím dobře omyli, osušili a zbavili stopky.
    Vytvarujeme knedlíky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme 8–10 minut: až budou uvařené, samy vyplavou na povrch.
    Po dovaření knedlíky vyjmeme a propícháme špejlí nebo vidličkou.
    Podáváme se zakysanou smetanou, sypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account