Začala jsem pracovat na projektu Po čem tělo touží,kde se budu soustředit také na stravu, jakožto podporu k sebeuzdravování. A jelikož je mi hodně blízká raw strava, rozhodla jsem se pro tento projekt vytvořit kuchařku s raw recepty. A na celé její vytvoření jsem si dala pouhé tři dny! Proč? Byl to takový experiment. Jednak pro mě a jednak pro vás. Cílem bylo zjistit, jestli se to dá zvládnout a jak bude výsledek vypadat.
Celé jsem to chtěla udělat co nejjednodušeji a zároveň tak vyzkoušet boostrapping neboli podnikání bez peněz v praxi. Vše jsem proto fotila pouze mobilem. Bylo to nejlehčí řešení a zároveň nejlevnější. A jak to celé probíhalo?
Kuchařku můžete zakoupit zde:http://cms.pocemtelotouzi-cz.webnode.cz/kucharka/
V čem tu kuchařku udělám? 1. den
Nástroj Canvu už jsem znala a tak jsem jej rovnou využila. Je to nejlepší appka, kterou můžete použít na všechnu grafiku. Mají tam předlohu na e-book, to znamená, že v ní půjde i kuchařka. Původně tam měly být zdravé veganské recepty. V poslední době jsem byla pouze na raw stravě, takže jsem zhodnotila, že udělám kuchařku s raw recepty pro začátečníky.
Ráno:
Na první stránku zkouším napasovat včerejší fotku mého oběda, abych zjistila, jestli to bude vypadat alespoň trochu normálně. Ještěže si jídla fotím na Instagram. Každopádně to vypadá celkem dobře, takže v návrhu fotku rovnou nechávám. A výsledek?
Odpoledne:
První stránka je pro mě hotová. Teď už si jenom vzpomenout, z čeho se ten můj oběd skládal. Nějak mně nedochází, že základem kuchařek jsou právě vypsané recepty a postupy. Zatím si připomínám, že mám času dost. Říkám si, že 15 receptů je tak akorát, abych to za ty tři dny stihla. Letím do obchodu s tím, že nakoupím, co mně přijde pod ruku. Přijde mně to jako nejrychlejší varianta. Přicházím domů a zjišťuju, že to byl dobrej nápad. S omezeným množství ingrediencí se prostě dělá nejlíp. Vzniká druhý recept a mám z něho radost. Na přeskáčku udělám asi pět dalších raw receptů včetně fotek. Zatím si myslím, že dělat kuchařku byl naprosto skvělej nápad a všechno je v naprosté pohodě. Včetně mě!
Dochází nápady a přichází nervy 2.den
Ráno:
Jdu nakoupit. Radši už dopředu přemýšlím, co budu vytvářet. Mám v hlavě asi dva recepty a říkám si, kde asi tak vezmu ty zbývající. Přicházím do kuchyně. Myčka i dřez překypuje nádobím. Vyndám suroviny z tašky a začínám tvořit ty dva recepty, co mám v hlavě. Mezitím dojídám jídla ze včerejška, aby se nezkazili. Do toho ujídám zbytky ze dneška, aby se nezkazili pozítří. Pořád si myslím, že stíhám.
Odpoledne:
Jdu nafotit jídla a zjišťuju, že vlastně neumím fotit. Navíc je úplně jiný světlo než včera. A já mám jenom mobil. Vracím se do kuchyně a přemýšlím, co dál. Vymyslím jedině to, že musím vymyslet další recepty. Nečekaně. Snažím se vzpomenout si, co jsem jedla v posledních dnech, abych načerpala inspiraci. Daří se!
Recepty už vytvářím na kuchyňským stole, všechno ostatní je zabraný. Začínám používat i židli. Vzniká asi to nejlepší jídlo, který jsem kdy jedla. Samozřejmě úplnou náhodou. Chutná to jako hamburger z mekáče a je to raw? Nemůžu uvěřit sama sobě.Problém je v tom, že z kuchařky pro začátečníky se stává kuchařka pro pokročilé.
Můj raw hamburger z mekáče si v klidu pojídám a při posledním soustu si na něco vzpomínám. Nemám zapsanej recept! Sepisuju si rychle na kus ubrousku, co jsem tam tak mohla dát. Zjišťuju to podle prázdných plastových obalů a prázdnýho místa v ledničce. Ještě, že mám dobrou vizuální paměť! Při té paměti si vzpomínám, že musím všehny nafocený recepty nahrát do notebooku a dodělat grafiku.
Večer:
Sedám si k pc, přetahuju fotky a vybírám ty nejlepší. Zjišťuju, že ty nejlepší neexistujou a musím vybírat z těch dobrých. Přichází krize, notebook je pomalej a mně se chce spát. Jsou dvě hodiny ráno a já nemám hotovou ani čtvrtinu kuchařky.
Nestíhám 3.den
Dopoledne:
Už nevstávám ráno, ale spíš dopoledne. Nakupovat nejdu, protože to jídlo nemám kam dávat. Vymýšlím úspěšně další recepty a fotím slunce neslunce. Už je mně to jedno. Zbytek dne už jenom uklízím a umývám nádobí. Myčka nestíhá, takže to pro tentokrát beru za ni.
Večer:
Celá opocená sedám k notebooku a říkám si, že to dneska prostě dodělám. Nalézám všechny papírky, kde mám sepsaný recepty a zjišťuju, že je skoro nepřečtu. Už je po půlnoci a mně ještě pár jídel chybí.
Den navíc? 4.den
Ráno:
Teď už vím, že jsem to nedala. A taky zjišťuju, že je moje kreativita vyčerpána. Zvládnu už jenom dva recepty. S kuchařkou, která má název „15 receptů“ bych s mýma zatím jedenácti asi neuspěla. Název předělávám na 13+1, jinak to nejde.
Dodělávám poslední jídla a zjišťuju, že snad neumím česky. Musím použít překladač, abych zjistila jak se řekne česky kale nebo chickpeas. Místo toho, abych pokračovala, čtu si na blogu My cooking Diary, jak si vydat vlastní kuchařku. Docela vtipný.
Odpoledne:
Vvypadá to, že je všechno hotovo. Grafiku mám, fotky taky, soubor ukládám a posílám kamarádce. Výsledek se jí líbí a mně docela taky. Mám ale nutkavou potřebu všechno upravit. O tom ale právě bootstrapping není. A můj experiment taky ne! Nechávám to tak a začínám psát tenhle post.
Jak to celé hodnotím?
Momentálně doufám, že moje práce nebude úplně k ničemu a že si kuchařku někdo koupí. Takže si ji někdo prosím kupte. Zaslouženě si dávám hrst raw kakaových bobů a doufám, že se zítra probudím a bude fajn.
Seriózní dodatek: Samozřejmě jsem člověk, který už vaří celkem dlouho. Takže jsem byla (skoro) schopná vše vymyslet a vytvořit během krátké chvíle. Nicméně mě zajímá, kolik se dá těchto kuchařek prodat za jak dlouhou dobu, když o tom píšu takhle veřejně. Ještě chci poznamenat, že 150 Kč je cena proto, že kuchařka odráží mých 7 let vaření v kuchyni (takže 7 let práce+3 dny tvoření)
Koupit ji tedy můžete zde: http://cms.pocemtelotouzi-cz.webnode.cz/kucharka/
Více článků najdete na www.alenakropackova.com
jak jsem vytvořila kuchařku za tři dny? Uvěříte až uvidíte!
-
Potěšte ženy přírodní kosmetikou
AlenaMa||Krása a zdraví
Nejen narozeniny, svátek, den žen nebo den věnovaný maminkám jsou skvělou příležitostí, kdy můžete potěšit ženy kolem vás. Každý...
-
Kvalitní strava je základ, ať jste doma, v práci nebo na dovolené. Máme pro vás tipy, jak se dobře najíst a hlavně bez práce!
MartinaRichterová||Krása a zdraví
Jídlo na dovolené: Rychlé, snadné a chutné řešení pro rodiny Jídlo je každodenní téma, které řešíme. Vždy se snažím...
-
Fitshaker
renatasingh||Krása a zdraví
https://fitshaker.sk/ vyhrala som na facebooku na tejto stranke fitnes diar, aj sestra si kupila od nich fitnes kalendar, diar...
-
Trendy sluneční brýle na léto
TerezaLavičková||Krása a zdraví
Letní sezóna je v plném proudu a stylové sluneční brýle jsou nedílnou součástí vaší letní výbavy. Ať už se...
-
睇好灣區發展,港資北上開牙科
vickongpun||Krása a zdraví
隨著粵港澳大灣區的高速建設,香港多項優勢產業拓展廣東省市場,牙科就是其中一項重點產業。香港大學口腔醫學院多年於QS世界大學牙科專業蟬聯榜首,香港牙科診療水準全球領先,港資醫療單位——維港口腔連鎖已在深圳羅湖、福田、珠海營運多年。據瞭解,這是在CEPA合作背景下引進內地的港資背景醫療機構。記者瞭解到,維港口腔是香港維港國際醫療集團在廣東省開設的連鎖口腔機構。 維港醫療集團創辦人之一鄭嚴素先生表示,維港醫療集團早於2009年,響應《關於建立更緊密經貿關係的安排》(簡稱CEPA),探索內地醫療市場。至2017年,回應國家加強粵港澳大灣區醫療衛生交流合作,集團決定於珠海市開設醫療服務。「機構正式營運後,我們將為內地及港澳居民提供優質港式醫療服務,解決港澳市民睇牙難、睇牙貴難題,但到內地就醫受限於溝通、政策差異,難以得到高質的醫療服務」 公院輪候期達兩三年 2009年進軍內地的維港醫療集團負責人認為,港人在內地臨近口岸開設醫療機構,可吸引港人跨境求醫,尤其是新界東鐵線沿線居民。以常見的阻生智慧齒拔除為例,在新界區公院進行杜牙根治療輪候時間長達兩至三年,選擇私家診所費用高達三四千元以上。現時港鐵接駁口岸,只需耗時一個鐘之內,即可到達臨近口岸門診治療。 定位高質醫療平價收費 「我們的門診多是開設在各大口岸位置,在內地開設牙科門診目的,一方面是相比香港,我們的醫生團隊跟物資採購保持與香港牙科標準一致,但營運成本可以有效降低,在不降低醫療品質的前提下,提供給港人更好,價錢更親民的牙科服務。如植牙,在香港的私家牙科收費在25000元以上,而我們的內地門診定價在6000元。另一方面也是希望將港式醫療帶到內地」維港集團介紹人說,內地不少市民對香港牙科印象比較好,前幾年早已有不少內地市民專程赴港進行治療。 已有多家港澳醫療機構駐粵 為回應大灣區政策,廣東省積極鼓勵港澳醫療服務者在粵投資醫療服務機構,為內地提供更多類型的醫療服務。據瞭解,目前已有多家港澳門診獲准在粵開診。
-
Pampeliška je hotový zázrak na hubnutí: Tyto triky rozpustí kila navíc
HanaRozenska||Krása a zdraví
Nejlepší pampeliškové recepty na hubnutí Pampeliška má nízkou kalorickou hodnotu a je vysoce léčiva, takže při hubnutí bude nejen...
-
Šéfka CDC oznámila, že vakcíny mRNA neposkytují bezinfekčnost!
Jana101||Krása a zdraví
Americké centrum CDC: Vakcíny mRNA (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, atd.) neposkytují bezinfekčnost Americkým internetem a sociálními sítěmi právě v těchto...
-