Zdravím všechny ženy a muže, 18. 3. se mnou vyšel článek,
15. 4. jsem uveřejnila PRVOTINU mého blogua dnes tu je slibované pokračování 🙂
I. ÚVOD – Ú-K-LID a PONOŽKY
Začneme praktickým ú-k-lidem, k němuž využívám tzv. LICHOŽROUTKY. Navléknu na jednu ruku mokrou ponožku, na druhou suchou a čistím obouruč jakýkoli povrch, čímž u toho zároveň posiluji souměrně prsní svalstvo. Máte-li dost nepasujících kusů do páru, směle do toho 🙂
II. STAŤ – TĚLESNÁ SCHRÁNKA
I když to zatím teplotně vypadá na “zalézt pod peřinu”, blíží se plavková sezóna,
kdy většina žen i mužů řeší VÁHU. Často začnou rapidní změnou jídelníčku,
srovnáváním se s ostatními a pocitem, že se rozhodně mají za co stydět. Rozhodla jsem se s Vámi podělit o JINÝ ÚHEL POhledU, JAK NA TĚLO. Nedávno jsem tímto školila jednu naší V. I. P. osobnost a byla nadšená. Schválně, co na to řeknete Vy 🙂
Návod v 5 krocích:
1) VYCHÁZET ze SKUTEČNÉHO ROZMĚRU KOSTRY, VZÍT tento fakt za MINIMÁLNÍ velikost.
2) PŘIJMOUT a SMÍŘIT SE s výše popsaným faktem, že z nějakého důvodu POTŘEBUJETE být PROSTOROVĚ VÝRAZNÍ, tedy prosadit se ve společnosti již jen SAMOTNOU PŘÍTOMNOSTÍ.
3) UVĚDOMIT si, čím se SYTÍTE, co POLYKÁTE. Přijímáte potravu s pocitem VÝČITEK? Jíte ve STRACHU z nadváhy? Cítíte se ukřivděně? Jste přeplnění nepochopením? Někde Vás odmítají? ZAČNĚTE se toho pozvolna POUŠTĚT. VY-POUŠTĚJTE ublížení, OD-POUŠTĚJTE křivdy. Ať to může z Vás ODCHÁZET. Chcete-li HUBNOUT, je třeba se NAUČIT toho ZBAVOVAT/ U-POUŠTĚT.
4) STOP VÝČITKÁM. STOP PŘÍJMU S POCITEM VINY. STOP STRACHU, ŽE NABERETE. STOP ZADRŽOVÁNÍ. Zákon přitažlivosti říká: „Čemu se nejvíce věnujeme, to si do života vtahujeme“.
5/ Zařaďte do jídelníčku stravování dle FÁZE LUNY. Jíst podle měsíce, který vidíte na nebi. V případě, že je do písmene: C (couvá) – tím pádem nám ubývá voda v těle = jezte cokoli,
pokud je do písmene D (dorůstá) – tedy přibývá voda v těle = plnit se střídměji.
A jestli k tomu přidáte: stravování dle krevních skupin, různé diety nebo dělenou stravu – je již na chuti každého z Vás.
III. ZÁVĚR – RECEPT(Y) s CVIKEM
Ukončíme to přípravou polévky pro všežravce a dvou pokrmů pro vegetariány.
Potřebné suroviny: klobása, zelí, řepa, výrazný sýr, brynza, tuk, ocet, balsamico.
POLÉVKA:
Nakrájíte na mini kousky klobásu dle vlastního výběru,
vhodíte do velkého hrnce, přidáte kysané zelí (bílé, červené či oba druhy) a vařenou řepu v celku. Celé to zalijete studenou vodou a necháte žít vlastním životem na plotně – 40 min.
Když máte polévku uvařenou, vyjměte celou řepu (vegetariáni si ji omyjí od chuti klobásy) a rozdělte si ji na dvě porce.
ZAPEČENÁ ŘEPA:
První polovinu řepy nakrájejte na kolečka a k tomu na plátky zrající sýr. Oboje naskládejte (střídavě) do zapékací mísy, kterou vymažete, vylijete či vystříkáte tukem a vrchní vrstvu řepy pokapejte balsamico octem. Dejte do trouby zapéct na 13 min., následně ji vypněte a nechte dojít.
BRYNZO-ŘEPOVÝ SALÁT:
Druhou polovinu řepy nakrájejte na mini kousky nebo propasírujte lisem na brambory, ať máte jemné nudličky, které smícháte s brynzou.
Dobrou chuť.
Jediné co trvá a je náročnější, je krájení uzeniny, ale u toho zase můžete udělat něco pro své zdraví :).
Ukloňte hlavu do jedná strany, nechte ji tam a prodýchejte, dokud cítíte tlak.
(Jen pozor: dámy prvně provádí úklon doprava, pánové doleva, následně obráceně).
Všem, co dnes slaví (narozeniny i jmeniny), přeji jen to nejlepší.
POZOR: kdo z Vás je bez plánů na tento víkend, tj. 18. + 19. 5., doražtedo Prahy na Letnou. Vhodné i pro děti. 9:00 – 17:00 je přehlídka nejkrásnějších koní, vstupné dobrovolné a parkování zdarma! K tomu v sobotu večer speciální doprovodný program 19.00 – 22:00.
Těším se přesně za měsíc, tedy 15. 6.. Papa Wanda Vorlová/ WV