Poslední dobou hodně koukám na to co jím, jakou kosmetiku a jaké čistíci prostředky doma používám.
Ač jsem chemik a možná právě proto, chemie v potravinách, čistidlech a kosmetice se mi moc nelíbí a kontakt s těmito látkami se snažím co nejvíce omezit.
A protože jsem člověk tvořivý, který rád zkouší nové věci … rozhodla jsem se tentokrát, že si udělám domácí vanilkový cukr. Postup je jednoduchý, časově nenáročný a je to rozhodně lepší varianta než vanilínový (aromatizovaný) cukr.
Stačí vám dobře uzavíratelná dóza, 1kg cukru a 1 vanilkový lusk. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrabeme zrníčka vanilky a promícháme s cukrem vše pak dáme do dobře těsnící nádoby a přidáme i samotný lusk. Občas promícháme a po 14 dnech můžeme začít používat.
Zkuste to také! [x]
Co si doma vyrábíte vy? 🙂











