Jsme obklopeni množstvím informací a zpráv, které v nás podporují strach a zbytečně nás stresují. Výjimkou nejsou ani informace o zdravé výživě. Ano, i zdravá výživa se pomalu, ale jistě stává novodobým strašákem.
Jídlo: strašák moderní doby
Bohužel, jakkoli pozitivní může být záměr všemožných výživových doporučení, rad a výživových směrů, výsledkem je pouze nárůst strachu. Jídlo vzbuzuje strach a stává se z něho nepřítel číslo jedna.
Je jedno, zda jde o cukr, sůl, tuky, zda jde o chemická aditiva, rafinované potraviny či cokoliv jiného. Nezáleží na tom, co právě hlásá ta která dieta, vše jde proti přirozenosti. Protože jíst je přirozené, jídlo je základní lidská potřeba.
Žádné jídlo není špatné!
Každý výživový směr, každá dieta rozděluje jídlo na dobré a špatné.
Jídlo však není špatné, není to něco, s čím bychom museli bojovat. Nebojte se jídla – tak zní název knihy o jídle, která se vydala proti proudu. Dalo by se tak označit i motto tzv. intuitivního stravování, tedy stravování, kdy se řídíte více vlastní intuicí než radami někoho jiného. Intuitivní stravování představuje moderní antitrend, jde proti všem těm trendům, které nám nutí co jíst, kdy jíst nebo jak jíst. Je návratem k přirozenosti.
Jezte intuitivně
Na myšlenkách knihy Nebojte se jídla, na principech, které razí intuitivní stravování, ale také principu mindfulness a mindfulness eating (vědomé jedení) vznikla PARADOX dieta, dieta, která vlastně není ani dieta.
PARADOX dieta vás nijak neomezuje, naopak, podporuje zdravý vztah k jídlu a hlavně zdravý vztah k sobě samému. Staví na spokojenosti a sebelásce.
Zajímá vás víc?

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account